Wanneer u besluit uw vloer te renoveren, dient zich direct de vraag aan voor welk type afwerking u kiest.

De verschillende mogelijkheden met betrekking tot de afwerking hebben diverse uitwerkingen; zo zal niet alleen de uitstraling voor een groot deel bepaald worden door het gekozen afwerkingsproduct, maar tevens het onderhoud en de mogelijkheden tot het plaatselijk bijwerken direct afhangen van het type beschermingslaag. U doet er verstandig aan rekening te houden met factoren die voor u persoonlijk gelden;

  • De huidige afwerkingslaag van uw vloer (olie, lak, hardwax)
  • Het type houtsoort
  • Uw persoonlijke smaak (warm, rustiek, glanzend, modern)
  • Uw woonsituatie (kinderen, huisdieren et cetera)

Type afwerking

Wij zullen op basis van uw wensen een advies geven waarbij het type beschermingslaag aansluit bij uw persoonlijke situatie. Wij kunnen u adviseren om uw vloer als volgt af te werken;

Lak: Een mooi afgesloten vloer is vaak het doel wanneer u kiest voor een lakafwerking. Een gelakte vloer laat zich eenvoudig reinigen. De lakproducten die JM vloeren gebruikt zijn allemaal op waterbasis. U heeft de keuze uit verschillende soorten lak waarbij de algemene verdeling bestaat uit; mat, extreem mat, zijdeglans of project. Dit is een afwerking met relatief weinig onderhoud.

Vloerolie: Vloeroliën zijn ook zonder verdere afwerking sterk en bestendig tegen vuil, vocht en vlekken. Een keuze voor olie kan zijn ingegeven door het kenmerk dat dit het meest natuurlijke effect heeft en een mat aspect geeft aan uw vloer. Het geeft het meest direct contact met de ondergrond en het onderhoud is vrij eenvoudig omdat er geen laagopbouw plaatsvindt.

Hardwax: Een natuurlijke harde vloerwax geeft aan het geoliede oppervlak een nog grotere bestendigheid en duurzaamheid. Hardwax zorgt voor een diepere kleur van uw vloer. Vaak wordt voor een waxvloer gekozen wegens kenmerken als “het met de jaren steeds mooier wordende klassieke uiterlijk”, de extra slijtvastheid en bestendigheid die met de wax wordt verkregen. Door te onderhouden met onderhoudswax wordt de levensduur van hardwax verlengd.

Voor lakken

Na lakken